تعريف و تشكيل شركت سهامي

تعريف و تشكيل شركت سهامي

ماده 1 - شركت سهامي شركتي است كه سرمايه آن به سهام تقسيم شده و مسئوليت صاحبان سهام محدودبه مبلغ اسمي سهام آنها است .

ماده 2 - شركت سهامي شركت بازرگاني محسوب مي شود ولو اينكه موضوع عمليات آن امور بازرگاني نباشد.

ماده 3 - در شركت سهامي تعدادشركاء نبايداز سه نفركمتر باشد.

ماده 4 - شركت سهامي به دو نوع تقسيم مي شود -
نوع اول - شركتهائي كه موسسين آنها قسمتي ازسرمايه شركت را از طريق فروش سهام به مردم تامين مي كنند. اينگونه شركتها شركت سهامي عام ناميده مي شوند.
نوع دوم - شركتهائي كه تمام سرمايه آنها در موقع تاسيس منحصرا توسط موسسين تامين گرديده است .اينگونه شركتها ، شركت سهامي خاص ناميده مي شوند.
تبصره - در شركتهاي سهامي عام عبارت " شركت سهامي عام " و در شركتهاي سهامي خاص عبارت " شركت سهامي خاص "بايدقبل از نام شركت يا بعد از آن بدون فاصله بانام شركت دركليه اوراق واطلاعيه هاوآگهي هاي شركت بطورروشن وخواناقيدشود.

ماده 5 - در موقع تاسيس سرمايه شركتهاي سهامي عام ازپنج ميليون ريال و سرمايه شركتهاي سهامي خاص ازيك ميليون ريال نبايد كمتر باشد.

درصورتي كه سرمايه شركت بعد از تاسيس بهر علت ازحداقل مذكور دراين ماده كمترشود بايد طرف يكسال نسبت به افزايش سرمايه تا ميزان حداقل مقرر اقدام بعمل آيد يا شركت به نوع ديگري از انواع شركتهاي مذكور در قانون تجارت تغيير شكل يابد وگرنه هر ذينفع مي تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحيتدار درخواست كند.
هرگاه قبل ازصدور راي قطعي موجب درخواست انحلال منتفي گردد دادگاه رسيدگي را موقوف خواهد نمود.

ماده 6 - براي تاسيس شركتهاي سهامي عام موسسين بايد اقلا بيست درصد سرمايه شركت راخود تعهدكرده و لااقل سي وپنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابي بنام شركت درشرف تاسيس نزديكي ازبانكهاسپرده سپس اظهارنامه اي به ضميمه طرح اساسنامه شركت وطرح اعلاميه پذيره نويسي سهام كه به امضاء كليه موسسين رسيده باشد در تهران به اداره ثبت شركتها و در شهرستانها به دايره ثبت شركتها و در نقاطي كه دايره ثبت شركتها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاك محل تسليم و رسيد دريافت كنند.


تبصره - هرگاه قسمتي ازتعهد موسسين بصورت غيرنقد باشد بايد عين آن يامدارك مالكيت آنرادر همان بانكي كه براي پرداخت مبلغ نقدي حساب بازشده است توديع و گواهي بانك را به ضميمه اظهارنامه و ضمائم آن به مرجع ثبت شركتها تسليم نمايند.

ماده 7 - اظهارنامه مذكوردر ماده ۶  بايد با قيد تاريخ به امضاء كليه موسسين رسيده وموضوعات زيرمخصوصا در آن ذكر شده باشد.


1 - نام شركت .
2 - هويت كامل واقامتگاه موسسين .
3 - موضوع شركت
4 - مبلغ سرمايه شركت وتعيين مقدارنقد و غير نقد آن به تفكيك .
5 - تعداد سهام بانام و بي نام و مبلغ اسمي آنها و در صورتي كه سهام ممتاز
نيز مورد نظر باشد تعيين تعداد و خصوصيات و امتيازات اينگونه سهام .
6 - ميزان تعهد هر يك از موسسين و مبلغي كه پرداخت كرده اندبا تعيين شماره حساب ونام بانكي كه وجوه پرداختي درآن واريزشده است . درمورد آورده غيرنقد تعيين اوصاف و مشخصات و ارزش آن بنحوي كه بتوان از كم و كيف آورده غيرنقد اطلاع حاصل نمود.
7 - مركز اصلي شركت .
8 - مدت شركت .

ماده 8 - طرح اساسنامه بايد با قيد تاريخ به امضاء موسسين رسيده و مشتمل برمطالب زير باشد :


1
- نام شركت .
2 - موضوع شركت بطور صريح و منجز.
3 - مدت شركت .
4 - مركزاصلي شركت ومحل شعب آن اگر تاسيس شعبه موردنظر باشد.
5 - مبلغ سرمايه شركت وتعيين مقدارنقد و غيرنقد آن به تفكيك .
6 - تعداد سهام بي نام و بانام و مبلغ اسمي آنها و در صورتي كه ايجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد تعيين تعداد و خصوصيات و امتيازات اينگونه سهام .
7 - تعيين مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه بقيه مبلغ اسمي هر سهم و مدتي كه ظرف آن بايد مطالبه شود كه بهرحال ازپنج سال متجاوز نخواهد بود.
8 - نحوه انتقال سهام بانام .
9 - طريقه تبديل سهام بانام به سهام بي نام و بالعكس .
10 - درصورت پيش بيني امكان صدور اوراق قرضه ، ذكر شرايط و ترتيب آن .
11 - شرايط وترتيب افزايش و كاهش سرمايه شركت .
12 - مواقع و ترتيب دعوت مجامع عمومي .
13 - مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشكيل مجامع عمومي و ترتيب اداره آنها.
14 - طريقه شور و اخذ راي اكثريت لازم براي معتبر بودن تصميمات مجامع عمومي .
15 - تعداد مديران و طرز انتخاب ومدت ماموريت آنهاو نحوه تعيين جانشين براي مديراني كه فوت يا استعفاء مي كنند يا محجور يا معزول يا به جهات قانوني ممنوع مي گردند.
16 - تعيين وظايف وحدود اختيارات مديران .
17 - تعداد سهام تضميني كه مديران بايد به صندوق شركت بسپارند.
18 - قيد اينكه شركت يك بازرس خواهد داشت يابيشتر ونحوه انتخاب و مدت ماموريت بازرس .
19 - تعيين آغاز و پايان سال مالي شركت و موعد تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان و تسليم آن به بازرسان وبه مجمع عمومي سالانه .
20 - نحوه انحلال اختياري شركت و ترتيب تصفيه امور آن .
21 - نحوه تغيير اساسنامه .

ماده 9 - طرح اعلاميه پذيره نويسي مذكوره در ماده  6 بايد مشتمل بر نكات زيرباشد:


1 - نام شركت .
2 - موضوع شركت و نوع فعاليتهائي كه شركت به منظور آن تشكيل مي شود.
3 - مركز اصلي شركت و شعب آن درصورتي كه تاسيس شعبه مورد نظر باشد.
4 - مدت شركت .
5 - هويت كامل و اقامتگاه و شغل موسسين ، در صورتي كه تمام يا بعضي از موسسين درامور مربوط به موضوع شركت يا امورمشابه با آن سوابق يا اطلاعات يا تجاربي داشته باشند ذكر آن به اختصار.
6 - مبلغ سرمايه شركت و تعيين مقدار نقد و غير نقد آن به تفكيك و تعداد و نوع سهام درمورد سرمايه غير نقد شركت تعيين مقدار و مشخصات و اوصاف و ارزش آن بنحوي كه بتوان از كم و كيف سرمايه غير نقد اطلاع حاصل نمود.
7 - در صورتي كه موسسين مزايايي براي خود در نظرگرفته اند تعيين چگونگي و موجبات آن مزايا به تفضيل .
8 - تعيين مقداري از سرمايه كه موسسين تعهد كرده و مبلغي كه پرداخت كرده اند.
9 - ذكر هزينه هائي كه موسسين تا آنموقع جهت تدارك مقدمات تشكيل شركت و مطالعاتي كه انجام گرفته است پرداخت كرده اند و برآورد هزينه هاي لازم تا شروع فعاليتهاي شركت .
10 - درصورتي كه انجام موضوع شركت قانونا مستلزم موافقت مراجع خاصي باشد ذكر مشخصات اجازه نامه يا موافقت اصولي آن مراجع .
11 - ذكر حداقل تعداد سهامي كه هنگام پذيره نويسي بايد توسط پذيره نويس تعهد شود و تعيين مبلغي از آن كه بايد مقارن پذيره نويسي نقدا پرداخت گردد.
12 - ذكرشماره و مشخصات حساب بانكي كه مبلغ نقدي سهام مورد تعهد بايد به آن حساب پرداخت شود و تعيين مهلتي كه طي آن اشخاص ذيعلاقه مي توانند براي پذيره نويسي وپرداخت مبلغي نقدي به بانك مراجعه كنند.
13 - تصريح به اينكه اظهارنامه موسسين به انضمام طرح اساسنامه براي مراجعه علاقمندان به مرجع ثبت شركتها تسليم شده است .
14 - ذكر نام روزنامه كثيرالانتشار كه هرگونه دعوت و اطلاعيه بعدي تا تشكيل مجمع عمومي موسس منحصرا در آن منتشرخواهدشد.
15 - چگونگي تخصيص سهام به پذيره نويسان .

ماده 10 - مرجع ثبت شركتها پس از مطالعه اظهارنامه و ضمائم آن و تطبيق مندرجات آنها با قانون اجازه انتشار اعلاميه پذيره نويسي را صادر خواهد نمود.


ماده 11 - اعلاميه پذيره نويسي بايد توسط موسسين درجرايد آگهي گرديده ونيز در بانكي كه تعهد سهام نزد آن صورت مي گيرد در معرض ديد علاقمندان قرار داده شود.


ماده 12 - طرف مهلتي كه در اعلاميه پذيره نويسي معين شده است علاقمندان به بانك مراجعه و ورقه تعهد سهام را امضاء و مبلغي را كه نقدا بايد پرداخت شود تا ديه ورسيد دريافت خواهند كرد.

ماده 13 - ورقه تعهد سهم بايد مشتمل بر نكات زير باشد:


1 - نام و موضوع و مركز اصلي در مدت شركت .
2 - سرمايه شركت .
3 - شماره و تاريخ اجازه انتشار اعلاميه پذيره نويسي و مرجع صدور آن .
4 - تعداد سهامي كه مورد تعهد واقع مي شود و مبلغي اسمي آن و همچنين مبلغي كه ازبابت نقدا در موقع پذيره نويسي بايد پرداخت شود.
5 - نام بانك و شماره حسابي كه مبلغ لازم توسط پذيره نويسان بايد به آن حساب پرداخت شود.
6 - هويت و نشاني كامل پذيره نويس .
7 - قيد اينكه پذيره نويس متعهد است مبلغ پرداخت نشده سهام مورد تعهد را طبق مقررات اساسنامه شركت پرداخت نمايد.

ماده 14 - ورقه تعهد سهم در دو نسخه تنظيم وبا قيد تاريخ به امضاء پذيره نويس يا قائم مقام قانوني او رسيده نسخه اول نزد بانك نگاهداري و نسخه دوم باقيد رسيد وجه ومهر و امضاء بانك به پذيره نويس تسليم مي شود :


تبصره - درصورتي كه ورقه تعهد سهم را شخصي براي ديگري امضاء كند هويت و نشاني كامل و سمت امضاء كننده قيد و مدرك سمت از اخذ و ضميمه خواهد شد.

ماده 15 - امضاء ورقه تعهد سهم بخودي خود مستلزم قبول اساسنامه شركت و تصميمات مجامع عمومي صاحبان سهام مي باشد.


ماده 16 - پس از گذشتن مهلتي كه براي پذيره نويسي معين شده است و يا درصورتي كه مدت تمديد شده باشد بعد از انقضاي مدت تمديده شده موسسين حداكثر تا يكماه به تعهدات پذيره نويسان رسيدگي وپس از احراز اينكه تمام سرمايه شركت صحيحا تعهد گرديده و اقلا سي وپنج درصد آن پرداخت شده است تعداد سهام هريك از تعهدكنندگاني را تعيين و اعلام و مجمع عمومي موسس را دعوت خواهند نمود.


ماده 17 - مجمع عمومي موسس با رعايت مقررات اين قانون تشكيل مي شود و پس ازرسيدگي احراز پذيره نويسي كليه سهام شركت و تا ديه مبالغ لازم وشور درباره اساسنامه شركت و تصويب آن اولين مديران و بازرس يا بازرسان شركت را انتخاب مي كند. مديران و بازرسان شركت بايد كتبا قبول سمت نمايند قبول سمت به خودي خود دليل بر اين است كه مدير و بازرس با علم به تكاليف و مسئوليت هاي سمت خود عهده دار آن گرديده اند از اين تاريخ شركت تشكيل شده محسوب مي شود.


تبصره - هرگونه دعوت و اطلاعيه براي صاحبان سهام تا تشكيل مجمع عمومي سالانه بايد دو روزنامه كثير الانتشار منتشر شودي كي از اين دو روزنامه بوسيله مجمع عمومي موسس و روزنامه ديگر از طرف وزارت اطلاعات وجهانگردي تعيين مي شود.

ماده 18 - اساسنامه اي كه به تصويب مجمع عمومي موسس رسيده و ضميمه صورت جلسه مجمع و اعلاميه قبولي مديران و بازرسان جهت ثبت شركت به مرجع ثبت شركتها تسليم خواهد شد.


ماده 19 - درصورتي كه شركت تا ششماه از تاريخ تسليم اظهارنامه مذكور در ماده  6 اين قانون به ثبت نرسيده باشد به درخواست هر يك از موسسين يا پذيره نويسان مرجع ثبت شركتها كه اظهارنامه به آن تسليم شده است گواهينامه اي حاكي از عدم ثبت شركت صادر و به بانكي كه تعهد سهام وتاديه وجوه درآن بعمل آمده است ارسال ميدارد ت اموسسين و پذيره نويسان به بانك مراجعه و تعهدنامه و وجوه پرداختي خود رامسترد دارند . دراين صورت هرگونه هزينه اي كه براي تاسيس شركت پرداخت يا تعهد شده باشد بعهده موسسين خواهد بود.


ماده 20 - براي تاسيس و ثبت شركتهاي سهامي خاص فقط تسليم اظهارنامه به ضميمه مدارك زير به مرجع ثبت شركتها كافي خواهد بود.


1 - اساسنامه شركت كه بايد به امضاء كليه سهامداران رسيده باشد.
2 - اظهارنامه مشعر بر تعهد كليه سهام و گواهينامه بانكي حاكي از تاديه قسمت نقدي آن كه نبايد كمتر از سي و پنج درصد كل سهام باشد . اظهارنامه مذكور بايد به امضاي كليه سهامداران رسيده باشد. هرگاه تمام يا قسمتي ازسرمايه بصورت غيرنقد باشد بايد تمام آن تاديه گرديده و صورت تقويم آن به تفكيك در اظهارنامه منعكس شده باشد و در صورتي كه سهام ممتازه وجود داشته باشد بايد شرح امتيازات و موجبات آن دراظهارنامه منعكس شده باشد.
3 - انتخاب اولين مديران و بازرس يا بازرسان شركت بايد درصورت جلسه اي قيد و به امضاي كليه سهامداران رسيده باشد.
4 - قبول سمت مديريت و بازرسي با رعايت قسمت اخير ماده 17.
5 - ذكر نام روزنامه كثير الانتشار كه هرگونه آگهي راجع به شركت تا تشكيل اولين مجمع عمومي عادي در آن منتشر خواهد شد.
تبصره - ساير قيود و شرايطي كه در اين قانون براي تشكيل و ثبت شركتهاي سهامي عام مقرر است در مورد شركتهاي سهامي خاص لازم الرعايه نخواهد بود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: مطالب و مقالات حسابداری ، ،

تاريخ : چهار شنبه 1 آذر 1391 | 1:3 قبل از ظهر | نویسنده : روزبه رجبی |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.