پیش بینی قیمت طلا در سال 2013

پیش بینی قیمت طلا در سال 2013

وضعیت و شرایط بازار طلا به گونه ای است که علیرغم آنکه در حال حاضر بهای این فلز فاصله ای تقریباً زیاد با رکورد امسال و سال قبل دارد، اما می‌توان برای سال ۲۰۱۳ پیش بینی متفاوتی از بهای طلا داشت. این امر با توجه به چند عامل اساسی و نگاهی به روند رشد بهای طلا در سال‌های گذشته ممکن می‌شود.

هیچ دو بازاری را در اقتصاد نمی‌توان پیدا کرد که کاملاً مشابه یکدیگر باشند و بازار طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

طی دهه ۱۹۷۰ میلادی، بهای طلا از ۳۵ دلار در هر اونس تا سال ۱۹۷۴ به ۲۰۰ دلار در هر اونس رسید. بعد از آن یک اتفاق غیر قابل پیش بینی رخ داد و در فاصله سال‌های ۱۹۷۴ تا ۷۶ بهای طلا دقیقاً به نصف کاهش یافت و به ۱۰۰ دلار در هر اونس رسید.

در آن زمان بسیاری از سرمایه گذاران طلا، به دلیل این امر سرمایه خود را به شکل کامل به فروش رسانده و از این بازار خارج شدند.

ولی بعد از آن اتفاقی جالب‌تر رخ داد و از اواسط ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۰ بهای طلا به شکلی عجیب شروع به افزایش کرد و به ۸۰۰ دلار در هر اونس رسید. در این بین هر آن کس که دو سال پیاپی کاهش بهای طلا را تحمل کرده بود توانست با سودی سرشار و از این آزمون خارج شود.

۲۱ سال بعد، بازار طلا وجه دگرگون شده ای به خود گرفت و به شکلی متناوب شروع به افزایش بها کرد تا در نهایت به رکورد های پیاپی دست یافت. در واقع از سال ۲۰۰۱ تا کنون یعنی بیش از ۱۱ سال، طلا با میانگین رشدی ۱۸ درصدی در هر سال مواجه شده است.

بدون شک کمترین دارایی را می‌توان سراغ گرفت که با این تناسب و تداوم به رشد خود ادامه داده باشد. اما در سال ۲۰۱۳ بهای طلا در چه شرایطی خواهد بود؟

طلا ابتدای سال جاری را بهای ۱۶۰۰ دلار در هر اونس آغاز کرده. چنانچه بخواهیم میانگین رشد ۱۸ درصدی را برای سال جاری طلا پیش بینی کنیم بر این اساس بهای طلا در پایان سال ۲۰۱۲ باید معادل حدود ۱۸۸۰ دلار در هر اونس باشد.در این سطح و با این حساب بهای طلا سال ۲۰۱۳ را باید با رقمی در حدود ۱۹۰۰ دلار در هر اونس آغاز کند.

چنانچه با همین منطق به پیش رویم بهای طلا در سال ۲۰۱۳ با رشد ۱۸ درصدی باید رقمی در حدود ۲۲۰۰ دلار در هر اونس یا چیزی نزدیک به آن را تجربه کند.

از سویی هیچ کدام از نهادهای بازار طلا در حال حاضر تغییری نداشته‌اند و عرضه و تقاضا حتی بسیار منسجم‌تر و شفاف‌تر نیز شده‌اند. در واقع ۴ عامل اصلی وجود دارد که می‌تواند رشد بهای طلا در سال‌های پیش رو را رقم بزند.

اول: رشد مداوم و قابل توجه پول بدون پشتوانه

با نگاهی به نمودار زیر مشخص می‌شود که وضعیت پول بدون پشتوانه در اقتصاد جهانی به چه ترتیب است. همان‌گونه که در نمودار می‌توان مشاهده کرد، در سال‌های اخیر آمریکا و اغلب کشورهای توسعه یافته بیش از میزان تولید طلا در سطح جهانی اقدام به انتشار پول کرده‌اند.

این نمودار نشان دهنده میزان انتشار پول در ساعت است. حال خود تصور کنید تسری این یک ساعت به یک سال چه نتیجه ای در بر دارد. حتی نه تنها برای یک سال بلکه برای چند سال. این امر به معنای مهمیزی بر بهای طلا است.

دوم: رشد شدید تقاضای جهانی برای طلا

در همان حال که بانک‌های مرکزی بزرگ جهان در حال انتشار پول هستند، افراد بیش از همیشه به طلا روی می‌آورند و سرمایه های خود را تبدیل به طلا می‌کنند، به خصوص در دو کشور بسیار مهم برای طلا یعنی هند و چین. دو کشوری که در سال ۲۰۰۲ به تنهایی ۲۳ درصد از تقاضای جهانی طلا را در خود جای دادند.

در حال حاضر این دو کشور به تنهایی نیمی از تقاضای جهانی برای طلا را یعنی در حدود ۴۷ درصد از مجموع تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده‌اند.

سوم: خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی در سراسر جهان

از سوی دیگر بانک‌های مرکزی نیز به خصوص در کشورهای در حال توسعه با سرعتی سرسام آور در حال خرید طلا و ذخیره سازی این فلز گران بها هستند. در سال ۲۰۱۲ این بانک‌ها مجموعاً ۴۹۳ تن طلا خریداری کرده‌اند که رکورد سال گذشته یعنی ۴۵۷ تن را شکسته است. بسیاری بر آنند که این روند تداوم دارد که خود حمایتی از رشد بهای طلا را در سال ۲۰۱۳ در پی دارد.

چهارم: تقاضای بیشتر از میزان عرضه

سمت دیگر این معادله میزان عرضه طلا است. در حال حاضر صنایع فعال در خصوص اکتشاف و تولید طلا به شدت با معضل دسترسی به منابع جدید مواجه هستند.بر اساس آماری که چندی پیش شرکت بریک منتشر کرده، این صنایع در سال ۲۰۱۱ به میزان ۸ میلیارد دلار صرف اکتشاف منابع جدید طلا کرده‌اند، در حالی که رشد این اکتشافات با روندی نزولی مواجه شده است.

بلومبرگ نیز چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که در سال ۱۹۹۱ مجموع اکتشافات جدید معادن طلا برابر با ۱۱ عدد بوده در حالی که در سال ۲۰۱۱ این رقم به سه عدد کاهش یافته است. نتیجه عدم تعادل در عرضه و تقاضای طلا نیز بر کسی پوشیده نیست.

هرچند برخی بر این باورند که بهای طلا در سال ۲۰۱۳ با کاهش روبرو خواهد بود اما، واقعیت این است که هیچ علامتی برای این امر در حال حاضر وجود ندارد. بلکه قیمت تعادلی برای تولید کنندگان در حال افزایش است که به معنی افزایش بهای طلا خواهد بود. این امر دلیلی بر آن است که بهای طلا می‌توان در سال آینده میلادی رقم جدید را به ثبت برساند و شاید به مثابه اواخر دهه ۷۰ میلادی تنها سرمایه گذاران صبور از این آزمون خرسند خارج شوند.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: مطالب و مقالات حسابداری ، ،

تاريخ : یک شنبه 12 آذر 1391 | 1:58 قبل از ظهر | نویسنده : روزبه رجبی |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.